top of page
  • SMRO

De kracht van belangen

Veel partijen, diverse belangen voor de korte en de lange termijn, beelden en verwachtingen en een mix aan menselijke karakters die leiden tot bijzondere trajecten waarbij het zaak is eerst de twee uiteinden van de kluwen wol te vinden. De bijdrage van non-verbale communicatie is hierbij cruciaal: ‘met woorden kun je mensen om de tuin leiden, met non-verbale communicatie is dit vrijwel onmogelijk’.


En dan wordt pijnlijk duidelijk dat online werken in complexe trajecten met veel diverse belangen vrijwel onmogelijk is. Het elkaar, zonder beeldschermen en internet, in de ogen kijken en het integraal meenemen van non-verbale communicatie is noodzakelijk om tegenkracht te bieden aan de kracht van belangen van partijen in een conflict, op weg naar een oplossing.


Een intervisie met de SMRO-collega’s heeft mij veel inzicht gegeven in een lastig traject. Wat geweldig om deel uit te mogen maken van deze groep fantastische professionals.


Elianne Demollin-Schneiders

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Stikstof en mediation kunnen niet zonder elkaar

Transities en weerstand vanuit de samenleving gaan hand in hand. De mate waarin een samenleving een transitie accepteert, is bepalend voor de mate van duurzaamheid van de gevonden oplossing. Het drast

Kommentare


bottom of page