top of page
  • SMRO

Nieuwsbrief Voorjaar 2022

Zojuist is onze nieuwsbrief weer verzonden!


Strategische verbindingen


Het is voor beleidsmakers en initiatiefnemers voor projecten in de leefomgeving goed om te weten dat er ‘een club’ professionals bestaat die hen kan bijstaan bij gebiedsontwikkeling, participatie, stakeholdermanagement óf het voorkomen en oplossen van ruimtelijke conflicten. Je kunt bij deze club je licht opsteken, en je kunt er vakkundige capaciteit vinden.


Gemeenten, projectontwikkelaars, provincies en waterschappen vinden regelmatig hun weg naar SMRO of een van de SMRO-professionals.

Binnen ‘de club’ herijken wij met regelmaat onze toegevoegde waarde voor opdrachtgevers en aangesloten SMRO’ers. Zo stellen wij dat mediation dé bron is voor onze rollen en activiteiten, ongeacht of deze bij projecten getypeerd worden als procesbegeleiding, beleidsbemiddeling of omgevingsmanagement, of bestaat uit ‘pure’ mediation.


Al deze rollen en activiteiten kunnen wij goed uitvoeren als wij de competenties van mediation in onze vingers hebben en houden. Wij blijven ons daarom voortdurend scholen en bijscholen in het vak mediation.


Om dezelfde reden – een zo groot mogelijke toegevoegde waarde- zetten wij ook in op strategische verbindingen in de maatschappij. De beleidsmakers en initiatiefnemers in de leefomgeving hebben dan gemakkelijk toegang tot het netwerk, je kunt er snel je licht opsteken, sparren, een nieuw project ’in de week leggen’ en leren van praktijkervaringen. Je kunt er vakkundige capaciteit vinden.


SMRO’ers leren en blijven ‘up to date’. De vorm van strategische verbindingen kan variëren. Een recente intervisiebijeenkomst met de Unie van Waterschappen is een goed voorbeeld.


Het vak mediation als dé bron voor onze rollen en activiteiten dat we actief onderhouden, en strategische verbindingen met organisaties die een bepalende rol spelen in de leefomgeving. Dit is de heldere koers die SMRO vaart.


Hans Bekkers

Voorzitter SMRO


 

In deze nieuwsbrief:

  • Intervisie verslag 'Dijkversterking en maatschappelijke weerstand'

  • De ontwikkeling van conflicten, toenemende existentiële onzekerheid

  • Samenwerken aan vertrouwen tussen burger en overheid in het bestuursrecht

  • Mediator in de schijnwerper: Ebel Smidt

  • Participatie: webinar samen met Dutchplanners

  • Agenda en interessante bijeenkomsten

  • Oproep: Aansluiten bij Stichting MRO? Dat kan!28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page