top of page
  • SMRO

Nieuwe minor aan de Haagse Hogeschool: Oplossingsgericht werken bij de overheid.

Bijgewerkt op: 15 jul. 2020

Wil jij graag werken bij de overheid of werk je daar al?

Of je nou een verzoek, klacht of bezwaarschrift behandelt, tegenwoordig wil de overheid een proactieve probleemoplosser aan zet. De informele werkwijze staat voorop, zeker binnen het Sociaal bestuursrecht en het Omgevingsrecht. Denk aan de toeslagenaffaire, en je begrijpt de noodzaak van een menselijk gesprek.

Natuurlijk is kennis van het recht wel een must; hoe deskundiger jij bent des te creatiever de oplossing. Deze minor biedt je daarom de basiskennis van het relevante algemene en bijzondere bestuursrecht. Daarbij trainen we jouw mediationvaardigheden, zodat jij in een gesprek kan achterhalen waar het betrokkenen echt om gaat. Ook leer je schriftelijk effectief communiceren van daartoe gespecialiseerde taaldocenten. Met deze minor op zak heb je dus echt een streepje voor bij de overheid. Niet alleen weet jij informele oplossingskansen te benutten, je bent helder en duidelijk in je communicatie – zowel mondeling als op schrift - en je blijft daarbij te allen tijde binnen de grenzen van het recht.

Op deze wijze worden HBO-Rechten studenten voorbereid om binnen de overheid te werken in de trend van “Wat kan er wel” in plaats van “Wat mag niet”. Een trend binnen het bestuursrecht die veelbelovend is.

Hermine van den Hoek, een van onze bestuursleden zal als gastdocent haar bijdrage geven. De Minor start in September 2020 aan de Haagse Hogeschool.

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page