top of page
  • SMRO

Transitiemediation, SMRO in gesprek met DRIFT

Bijgewerkt op: 16 okt. 2020

SMRO is over transitiemediation in gesprek met het Rotterdamse Instituut DRIFT dat Maatschappelijke Transities onderzoekt en bijstaat. De directeur, Derk Loorbach, met wie een inspirerende denk- en vragensessie heeft plaats gevonden is ook professor aan de Erasmus Universiteit op het gebied van maatschappelijke transities.


Voor SMRO staat het onderwerp mediation en transities al langer op de agenda nu de vraagstukken waar de maatschappij voor staat zo fundamenteel zijn. De energietransitie, de overgang naar een circulaire economie en onze relatie met de natuur (denk aan de stikstofcrisis) en het waterbeheer daagt de overheid extra uit de eigen rol en regelgeving te evalueren en te verbeteren. Burgers nemen zelf veel initiatief en willen meer dan ooit meepraten.


SMRO merkt ook duidelijk een verschuiving in de aandacht voor de natuur en de traditionele manieren van omgaan met milieu, waterbeheer en ruimtelijke ordeningsvraagstukken zijn aan het veranderen. SMRO gaat zich uitdrukkelijker profileren op transities omdat mediation en procesbegeleiding met verstand van scherpe kantjes en (potentiële) conflicten zo veel kan bijdragen aan het succes van transities.

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page